dimecres, 15 de juliol del 2009

Presentació de l'expedició








Projecte per la recuperació mediambiental de l'entorn a la serralada Huayhuash, Perú.

Avui dimecres dia 15 de Juliol s'ha fet la presentació oficial de l'expedició de Mountain Wilderness de Catalunya "Huayhuash 09" al Velódromo de Barcelona.


Mountain Wilderness de Catalunya, amb motiu dels seus 20 anys de trajectòria celebrats el passat dia 19 de Juny, volia endegar un projecte que recollis l'esperit wilderness de preservació del medi muntanyenc, de la seva natura salvatge no modificada per la mà de l'home i, d'altra, que tingués una repercusió prou àmplia per a fer ressó respecte de la conscienciació d'aquet esperit.


La idea central del Projecte Expedició Huayhuash 09 neix com una ajuda directa a la recuperació d'un entorn molt frágil i degradat: regressió accelerada de les glaceres del massís, construcció de noves carreteres, el creixement sense control de l'activitat turística i l'increment de l'explotació minera, fets que estan afectant ja d'una manera visible una serralada com el Huayhuash, situada a uns 50 Km. al sud de la Cordillera Blanca.
En aquest sentit, Mountain Wilderness vol fer palès que la neteja, tot i que important, no ha de constituir la part essencial del projecte, ja que la conscienciació "in situ" de tots els agents implicats (habitans, organismes i representants del territori, trekkers, etc.) seran el nucli central de l'intervenció.
D'aquesta manera, entre el proper 30 de Juliol i el 14 d'Agost, una expedició de 9 membres de Mountain Wilderness de Catalunya serà a la serralada del Huayhuash, per dur a terme aquet projecte.


Membres de l'expedició:

Núria Balagué
Jordi Quera
Santi Pocino
Olga Balagué
Quim Ferrandiz
Isidre Vallés
Gloria Valls
Ricard Martinez

Equip de suport:

Dionicio Basilio (Guia peruà de l'expedició)
Arturo Lillo


A partir del proper 30 de Juliol podreu seguir el progrés de l'expedició en aquet bloc.

Per a més informació del projecte:
www.mountainwildernesscatalunya.org